*

Hamilton: “Ferrari favoriet in 2017, niet Mercedes”

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

8 maart 2017 12:02

Hamilton: “Ferrari favoriet in 2017, niet Mercedes”
Racepictures

Lewis Hamilton denkt dat Ferrari de favoriet is voor het nieuwe seizoen. De drievoudig wereldkampioen vindt dat de Scuderia op dit moment de beste papieren heeft om voor de overwinning te gaan.

Ferrari heeft in de eerste testweek twee keer de snelste tijd neergezet en bovendien veel kilometers gemaakt met de nieuwe SF70H. Reden genoeg voor Hamilton om de Italiaanse renstal te tippen als de grootste titelkandidaat voor het nieuwe seizoen. “Ik denk dat Ferrari favoriet is. We moeten ze in de gaten houden, want ze doen het echt heel goed op dit moment.”

Red Bull
Volgens Hamilton is het team van Max Verstappen aan Mercedes gewaagd. “Als je puur kijkt naar de tijden, denk ik dat Ferrari het snelst is. En ik denk dat wij misschien heel dicht bij de Red Bull’s zitten. Red Bull ziet er nu ook goed uit. We gaan het de komende tijd wel zien, maar het wordt zeker heel spannend in de eerste race.”

Williams
Gisteren zette Felipe Massa met zijn Williams FW40 verassend de snelste tijd van de dag neer. Hamilton ziet de Britse renstal graag meedoen om het kampioenschap. “Dat zou geweldig zijn. Williams heeft jarenlang een flinke dip gehad, maar nu zijn ze weer een aantal jaar wat sterker. Ik hoop echt dat ze mee kunnen doen, dat zou fantastisch zijn.”

Gerelateerd