McLarens Lewis Hamilton boekte afgelopen weekend in Duitsland zijn tweede zege van het seizoen en staat daarom te trappelen om ook op de Hungaroring een goed resultaat neer te zetten.

“Na mijn overwinning op de Nürburgring, kan de Grand Prix van Hongarije wat mij betreft niet snel genoeg beginnen”, stelt een enthousiaste Hamilton in zijn vooruitblik op het aanstaande raceweekend.

“Het team heeft het in Duitsland bovendien geweldig gedaan, en ik wil dat momentum graag vasthouden”, vervolgt de Engelsman. “De Hungaroring is natuurlijk niet te vergelijken met de Nürburgring, want het is er veel warmer en het is een heel ander soort circuit, maar ik heb er altijd goed gepresteerd”, herinnert de coureur die er in 2007 en 2009 heeft gewonnen zich.

“Ik mag het circuit graag, want het is ouderwets en heeft karakter”, legt Hamilton verder uit, alvorens hij zijn licht laat schijnen op de onderlinge strijd die zich volgens hem vooraan het veld zal afspelen: “In Duitsland was er weinig verschil tussen Red Bull, Ferrari en onszelf, dus het wordt fascinerend om te zien wie komend weekend de boventoon voert.”

Teammakker Jenson Button heeft twee uitvalbeurten op rij moeten verwerken. Hij hoopt in Hongarije meer geluk te hebben, zeker omdat het een race met een bijzonder tintje voor hem is. “De Hungaroring is namelijk het circuit waarop ik in 2006 mijn eerste zege boekte, maar de race in Hongarije is dit keer ook nog eens extra feestelijk omdat het mijn tweehonderdste Grand Prix is.”

“Het is moelijk te geloven dat ik al aan mijn tweehonderdste race toe ben, want ik voel me nog geen dag ouder dan toen ik mijn debuut maakte”, grapt Button. “Het is hoe dan ook een bijzondere mijlpaal, en na mijn uitvalbeurt in Duitsland hoop ik op een beter resultaat in Hongarije.”

“Ik denk ook wel dat het erin zit, want de Hungaroring lijkt wel wat op het circuit van Monaco, en daar was onze auto erg competitief”, besluit Button.

Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, zet net als Hamilton en Button hoog in: “McLaren heeft al negen keer gewonnen op de Hunagoring en we zijn van plan om daar zondag nog een tiende zege aan toe te voegen.”

De teambaas rekent op goede prestaties van allebei zijn coureurs en twijfelt er niet aan dat ze die kunnen brengen.

“Lewis heeft op de Nürburgring bewezen dat hij momenteel op de top van zijn kunnen presteert. Hij was zowel in de kwalificatie als de race ongenaakbaar. Als hij in een dergelijke vorm verkeert, is hij nagenoeg onverslaanbaar.”

“Jenson heeft de laatste races juist wat pech gehad, maar hij is mentaal sterk en weet dat het tij zal keren”, benadrukt Whitmarsh. “Hij heeft dit jaar al een aantal geweldige races gereden, dus het is aan ons om hem een goede auto te geven.”