Lewis Hamilton verwacht dat zijn komende winter en voorbereiding op 2014 in grote lijnen vergelijkbaar worden met de winterperiode voor aanvang van zijn debuutseizoen 2007.

“Ik heb het gevoel dat ik een winterperiode ga hebben zoals ik die ik eind 2006 en begin 2007 had voordat ik mijn Formule 1- debuut maakte, wat betekent dat ik enorm veel tijd op de fabriek en met de engineers zal doorbrengen”, vertelt Hamilton aan Autosport.

“Het afgelopen seizoen heb ikzelf namelijk maar middelmatig gepresteerd, dus ik moet flink aan de bak om mezelf in een positie te brengen om het in 2014 beter te doen”, vindt de zelfkritische wereldkampioen van 2008.

Zichzelf daargelaten, wordt het in 2014 door alle reglementswijzigingen die worden ingevoerd overigens sowieso een stuk moeilijker het maximale uit een bolide te halen, verwacht de Mercedes-coureur.

Het omgaan met het nieuwe energy recovery system – wat deel is van de nieuwe V6-krachtbronnen – en de invloed daarvan op de remmen, maar ook het managen van het benzineverbruik én de nieuwe banden waar Pirelli mee komt, vormen volgens Hamilton allemaal ‘forse uitdagingen’ voor 2014.