Mercedes-coureur Lewis Hamilton kan niet anders dan erkennen dat Sebastian Vettel het geweldig doet en een enorme voorsprong in het kampioenschap heeft, maar Hamilton geeft nog niet op.

In gesprek met de BBC maakt Hamilton duidelijk dat hij nog niet verslagen is, ondanks dat Vettel ‘een hele, hele grote voorsprong heeft’. “We hebben dit jaar een aantal sterke raceweekends gehad en met Vettel kunnen strijden, dus het is niet zomaar gezegd dat we in de komende Grands Prix geen kans meer hebben.”

“Wel is het zo dat we langzamerhand het punt bereiken waarop we het ons niet langer kunnen veroorloven om achter Vettel te finishen”, weet Hamilton, die aan de andere kant ook weet dat vóór Vettel finishen makkelijk gezegd dan gedaan is: “Hij heeft soms van die races waarin ‘ie gewoon van je weg rijdt en je er niks tegen kan doen. Dat maakt het heel lastig voor ons.”

Voor de volgende Grand Prix op de kalender, die van Italië op Monza, koester Hamilton niet heel veel hoop – ‘we rijden daar immers in grotendeels dezelfde configuratie als op Spa’ – maar voor de reeks races die daarop volgen, te beginnen met Singapore, ziet de Engelsman perspectief: “We zullen daar aantreden met een verbeterde versie van het aerodynamische pakket waarmee we in de laatse paar races voor Spa hebben gereden, dus ik hoop dat we vanaf dat punt weer competitiever zijn.”

Hamilton, die op Spa-Francorchamps als derde eindigde, is dankzij die podiumplek opgeklommen naar de derde plaats in het kampioenschap. De Mercedes-coureur staat op 139 punten, 58 minder dan Vettel.