Het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico is een circuit dat Mercedes de laatste jaren niet bijster goed ligt. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton sloten de vrijdag op de baan als vierde en vijfde af; geen verrassing voor het tweetal, dat hoopvol is dat ze nog wat weten te vinden.

“Het was geen geweldige dag, maar dat is meestal het geval voor ons in Mexico”, vat Hamilton zijn vrijdag samen. “We hadden desalniettemin geen grote problemen. Het ging er gewoon om de banden onder de knie te krijgen”, zegt de Brit, volgens wie dat ‘niet makkelijk’ was. “Al hoort dat ook bij het spelletje.”

Hoewel Mercedes’ W10 volgens hem vrij goed aanvoelde in de eerste training, ging het later op de dag – na wat veranderingen aan de auto én de baanomstandigheden – minder lekker. “De setup was zodoende niet perfect en ik heb ook geen perfect rondje neergezet”, erkent Hamilton.

Lees ook: VT1: Hamilton snelste, Verstappen derde, crash voor Stroll

“Er zit dus zeker nog meer in”, zo houdt hij vertrouwen, met teamgenoot Bottas die woorden van gelijke strekking spreekt. “Het was niet de makkelijkste vrijdag voor ons”, begint ook hij, al liep het bij Bottas in VT2 juist beter dan daarvoor. Ook volgens de Fin valt er echter nog wel wat te vinden. “Ferrari en Red Bull lijken hier sterk, maar er kan nog veel beter bij ons.”

Lees ook: VT2: Vettel bovenaan na sessie waarin vooral gesimuleerd werd