Lewis Hamilton heeft tijdens de openingssessie in Mexico de snelste tijd genoteerd: 1:17.327. Charles Leclerc volgt op de medium banden met Max Verstappen, op de zachte band, op de derde plaats. 

De sessie begint onder lastige omstandigheden na een aantal regenbuien. De baan is vochtig, maar er zijn al wat droge plekken te zien. Coureurs kiezen voor de zekerheid alsnog voor de intermediates en de meeste coureurs blijven dan ook rustig binnen. Latifi opent pas na 25 minuten met een rondetijd, die Bottas al snel verbetert.

Dat de omstandigheden lastig zijn en dat er weinig grip is merkt Sebastian Vettel. De Duitser verremt zich in de eerste bocht en moet noodgedwongen over het gras. Antonio Giovinazzi en Lando Norris maken even later dezelfde fout.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Lance Stroll heeft uiteindelijk het grootste moment en zet zijn Racing Point zijwaarts in de muur in de laatste bocht. De Canadees glijdt weg en er is wat schade, maar hij kan direct de pits weer opzoeken. De wedstrijdleiding besluit desondanks om de rode vlag te zwaaien, zodat de marshals de baan schoon kunnen maken.

Max Verstappen sluit de eerste training af op de derde plaats. De Nederlander rijdt uiteindelijk zeventien ronden. Hij rijdt in de slotfase zijn voorvleugel bijna kapot op de Haas van Romain Grosjean als er drukte is in het stadiongedeelte. ”Wat was dat nou allemaal?”, vraagt Verstappen zich af. Hij lijkt daarbij vooral zijn frustraties te uiten over Vettel, die hem buitenom wil inhalen terwijl Daniel Ricciardo en Grosjean voor hem rijden.

(Volledige uitslag training onder de foto)

Foto: Motorsport Images