Lewis Hamilton ‘gelooft echt’ dat Mercedes dit seizoen nog voor een zege kan gaan. Maar, zo benadrukt hij, dan moet Mercedes wel met updates aan de W13 blijven komen.

Eerder dit seizoen leek de zege nog onmogelijk haalbaar, na de afgelopen races lijken de kansen steeds meer toe te nemen. Op Silverstone zat de snelheid er goed in en kon Hamilton de druk erop zetten bij de Ferrari’s, al moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de derde plek.

Dat voelt voor Hamilton al als een flinke vooruitgang ten opzichte van het begin van dit seizoen. “Zo denken we liever niet, maar het voelde wel alsof we een grote inhaalslag te maken hadden, wetende dat de rest ook vooruitgang boekt”, zegt Hamilton. “Maar dit is zeker enorm bemoedigend. Heel lang hebben we veranderingen aangebracht, maar we zagen niet dat het iets deed of dat het de auto verbeterde.”

In Barcelona zette Mercedes al een stap vooruit met het updatepakket dat ze hadden meegenomen en met de updates in Silverstone is er nog een stap gezet. “In Barcelona hadden we een goede stap gezet, maar we hadden daarna een paar lastige races”, blikt Hamilton terug. “De afgelopen twee races waren behoorlijk sterk, dat heeft ons echt aangemoedigd dat we in de goede richting gaan, dat er echt potentie in de auto zit.”

Lees ook: Hamilton derde achter Sainz en Pérez: ‘Dit is echt een bonus voor ons’

“Met nog iets meer graafwerk en een beetje meer hard werken kunnen we hopelijk dichter bij een kans komen om een race te winnen”, vervolgt Hamilton. Hij benadrukt: “Ik geloof echt dat we dit jaar een race kunnen winnen.”

Om daartoe in staat te zijn, heeft Mercedes nog wel enkele updates voor de W13 nodig. “We begrijpen het pakket wel, maar het gaat om de ontwikkeling, we moeten meer updates meenemen”, stelt Hamilton. “We moeten aanpassingen blijven doorvoeren. Dat is nu cruciaal, die ontwikkeling. In het verleden introduceerden we wel nieuwe onderdelen, maar zagen we er geen resultaat van. Nu zien we dat sommige onderdelen wel werken en correleren met wat we in de simulator hebben gezien, dat is voor iedereen een opluchting”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen.