Lewis Hamilton is voor de tweede keer op rij en voor de derde keer dit seizoen op de derde plaats in een Grand Prix geëindigd. De coureur van Mercedes hoefde tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone alleen racewinnaar Carlos Sainz en Sergio Pérez voor zich te dulden.

Bericht bekijken

Vanzelfsprekend was die podiumplaats niet. Hamilton had zich op Silverstone op de vijfde plaats gekwalificeerd en lag al direct op de derde plaats. De zware crash waarbij onder andere Guanyu Zhou was betrokken betekende echter dat de race moest worden herstart. Ditmaal was Hamilton minder goed weg, maar mede door het wegvallen van Verstappen voorin en de safetycar die na het uitvallen van Esteban Ocon de baan opkwam, gloorde er nieuwe hoop voor de zevenvoudig wereldkampioen.

In beeld: Guanyu Zhou in orde na zware startcrash in GP Groot-Brittannië

Bij de tweede herstart van de race lag Hamilton derde achter de beide Ferrari’s van Charles Leclerc en Sainz. Van beide rode auto’s had echter alleen Sainz verse (zachte) banden, terwijl Leclerc op oudere (harde) banden stond. Die situatie gaf Sainz de gelegenheid om direct Leclerc aan te vallen, in te halen en weg te rijden bij het veld. Op hetzelfde moment echter ging Pérez vanaf P4 voorbij aan Hamilton. Wat volgde was een fascinerend gevecht tussen Leclerc, Pérez en Hamilton om de plaatsen twee, drie en vier die uiteindelijk in het voordeel van de Red Bull-coureur werd beslecht.

‘Ferrari en Red Bull veel te snel’

Hamilton moest achter de Mexicaan genoegen nemen met P3, maar was daar in zijn eerste commentaar na de race, content mee. “Ik heb alles gegeven vandaag. Ik heb echt geprobeerd om de Ferrari’s op te jagen, maar ze waren vandaag gewoon te snel voor ons. En tegen het einde was ik een hevig gevecht verwikkeld met ‘Checo’ [Sergio Pérez], maar die was ook gewoon veel te snel op het rechte stuk.”

De derde plaats voelde voor Hamilton als een overwinning. “Ik ben het team dankbaar voor al het harde werk dat ze hebben geleverd met de upgrades. We zijn een stap dichterbij gekomen. Dat we hier op het podium staan is echt een bonus voor ons.”