De Grand Prix van Groot-Brittannië is kort na de start stilgelegd. In de eerste bocht ging het al fout tussen meerdere coureurs, waarbij Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou het grootste slachtoffer was en op hoge snelheid ondersteboven tegen de bandenstapel knalde.

Zhou gleed lang ondersteboven door en schoot na gestuiter door de grindbak tegen de hekken bij Abbey aan. Hij zat daardoor vast tussen het hek en de bandenstapel, waardoor hij uit de auto geholpen moest worden.

Op onboardbeelden van Russell is te zien dat de Mercedes-coureur een tik van achteren kreeg en vervolgens tegen de Alfa Romeo van Zhou knalde en hem door de lucht lanceerde. Op de beelden van Pierre Gasly is te zien dat hij in de sandwich kwam met Russell en Zhou, wat de kettingreactie veroorzaakte. Ook daarachter ging het namelijk fout voor onder meer Alexander Albon, die een paar stevige klappen te verwerken kreeg, en Yuki Tsunoda.

Russell snelde na de crash naar Zhou toe om te kijken hoe het met zijn collega ging. Al snel na de crash besloot de wedstrijdleiding de race stil te leggen. Zhou is inmiddels uit de auto geholpen en Alfa Romeo heeft laten weten dat hij in orde is. “Na een crash bij de start van de Britse Grand Prix is Zhou bij bewustzijn”, laat Alfa Romeo in een verklaring weten. “Hij is nu in het medisch centrum van het circuit om te worden onderzocht.”

De race is om 16:56 uur Nederlandse tijd weer hervat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in ons liveblog.