*

Hamilton: ‘Had alles onder controle’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Hamilton: ‘Had alles onder controle’
Racepictures

Nico Rosberg leek de kwalificatie nog even spannend te maken, maar de uiteindelijke polesitter Lewis Hamilton verklaart dat hij alles onder controle had.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de laatste en beslissende ronde in de titelstrijd. Een strijd die niet alleen op de baan, maar ook daarnaast wordt uitgevochten. Op het Yas Marina Circuit won Hamilton overtuigend – met een voorsprong van drie tienden in Q3 – zoals hij daarna graag nog even benadrukte.

“Ik had alles onder controle”, meent Hamilton, die suggereert dat het er niet toe doet dat Rosberg in hun tweede en laatste runs in Q3 sneller was in de eerste sector. “Ik wist dat ik over de rest van de ronde de pace had”, verklaart Hamilton. “Daarom lette ik er vooral op me niet te verremmen of door te schieten in de eerste bocht. Dat is waarom ik tijd verloor in die eerste sector.”

“Ik wist dat ik het de rest van de ronde op orde had en daar rekende ik dus ook op”, vervolgt de titelverdediger, wiens aanpak hem een snelste tijd opleverde die 0.303 seconde sneller was. “De pole is ook waar ik me tot op heden heb gericht dit weekend. Nu wil ik zondag deze race winnen”, klinkt het strijdvaardig.

Rosberg
Als de woorden van Hamilton hem al steken, laat Rosberg dat niet merken. “Ik ben hier om pole en de zege te pakken, dus wat dat betreft was deze kwalificatie niet geweldig. Lewis deed het daarentegen super. Hij was een paar tienden sneller vandaag en zijn rondetijd evenaren zat er voor mij niet in, maar ik zie zeker nog kansen voor zondag. Ik ga dan ook gewoon voor de overwinning”, countert hij.

Voor kampioenschapsleider Rosberg is de zege echter niet heilig: zelfs als Hamilton wint, heeft Rosberg aan een tweede of derde plek genoeg om beslag te leggen op de titel.

Formula One World Championship 2016, Round 21, Abu Dhabi Grand Prix, Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday 26 November 2016 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1

Rosberg kwam niet aan de tijd voor Hamilton, maar zet voor zondag gewoon in op de zege.

Gerelateerd