Lewis Hamilton had ‘niet verwacht’ dat hij vandaag in de Grand Prix van Oostenrijk op het podium terecht zou komen. Het was voor de Britse Mercedes-coureur een ‘zwaar weekend’, maar is daardoor des te blijer dat het team derde en vierde is geworden: “Dat zijn goede punten.”

Hamilton had net als in de sprintrace op zaterdag genoeg gevechten. Ook nu weer had hij het een paar keer aan de stok met de Haas-coureurs, waarbij de Brit als sterkste uit de strijd kwam. Hij bleef daarbij bovendien op het nippertje binnen de lijntjes kleuren terwijl teamgenoot George Russell een tijdstraf had voor een incident in ronde 1 en vervolgens ook nog vanwege de track limits vijf seconden erbij kreeg.

Door de uitvalbeurt van Carlos Sainz reed Hamilton plots op de derde plek rond en kon die plek ook makkelijk vasthouden, met Russell op zeventien seconden achter zich. Wel kwam hij op 41 seconden van racewinnaar Charles Leclerc binnen. “Dit had ik niet verwacht”, zegt Hamilton over zijn derde plek op de Red Bull Ring. “Gisteren was een moeilijke dag en het was een zwaar weekend. Als team zijn we derde en vierde geworden, dat zijn goede punten.”

Lees ook: Leclerc verstiert oranjefeest op Red Bull Ring met zege, Verstappen tweede

Hamilton is vooral het team dankbaar voor het harde werk dit weekend, nadat hij vrijdag nog de Mercedes W13 gehavend afleverde na de kwalificatie. “Ten eerste wil ik iedereen heel erg bedanken. De mannen en vrouwen in de garage hebben hard gewerkt om de auto weer op te bouwen. Ik had zaterdagochtend een gloednieuwe auto na iets wat ik niet zo vaak doe”, doelt hij op crashen. “Bedankt voor het harde werk. We hebben dit weekend vooruitgang geboekt en we moeten er gewoon aan blijven werken”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Foto: Motorsport Images