Lewis Hamilton had nooit gedacht dat hij zijn achterstand op Nico Rosberg in het WK zo snel zou verkleinen. De Mercedes-coureur waakt echter voor al te veel euforie.

Zondag greep Hamilton de overwinning in de Grand Prix van Canada, nadat hij twee weken eerder ook al had gewonnen in Monaco. Omdat teamgenoot Rosberg in die races buiten het podium finishte, kromp het gat tussen de twee titelrivalen van 39 naar 9 WK-punten.

“Dat had ik nooit durven voorspellen”, zegt Hamilton tegen Autosport. “Ik zou er geen geld op hebben ingezet.” Zelfs niet na de race in Monaco, waar hij Rosberg op grote achterstand reed. “Ik dacht dat dat een eenmalige gebeurtenis was.”

Maar dat bleek in Canada niet het geval, want daar hield Hamilton de Duitser opnieuw een paar plaatsen achter zich. Niet alleen Hamilton zelf, maar ook zijn monteurs merken dat er een ommekeer plaats heeft gevonden. “Na de eerste vijf races waren ze somber”, vertelt hij. “Maar nu zie ik dat ze zich super voelen.”

Motorwissel
De strijd is echter nog lang niet gestreden, weet Hamilton. “Nico zal blijven pushen.” Dat zal hij zelf ook doen, belooft hij. “Ik voel me heel erg op mijn gemak in de auto, zo lang hij heel blijft. Dat zal niet snel minder worden.”

Dan is er nog de extra motorwissel die Hamilton later in het seizoen wellicht zal moeten maken. “Ik weet dat ik na de vakantie waarschijnlijk een zesde motor zal moeten inzetten”, zegt de coureur, wiens motor in China tijdens de kwalificatie de geest gaf. “Maar als ik heel veel geluk heb misschien niet. Dan moet ik ook goed voor mijn motoren zorgen, zoals ik in Canada heb gedaan.”