*

Hamilton hekelt juichende fans bij crash: ‘Besef dat racen serieus gevaarlijk is’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

2 september 2019 12:14

Hamilton hekelt juichende fans bij crash: ‘Besef dat racen serieus gevaarlijk is’
Motorsport Images

Op social media werd er zaterdagochtend al met verbazing op gereageerd, het gejuich vanaf de tribunes toen Lewis Hamilton in de laatste vrije training met zijn Mercedes in de bandenstapels eindigde. De Brit ging daar gisteren na de race nog op in, in het licht van het dodelijke ongeluk van Anthoine Hubert kreeg dat uiteraard nog een andere lading. 

Hamilton verloor de controle over zijn Mercedes kort voor het einde van VT3 bij het insturen van Fagnes en liep daarbij aanzienlijke schade op. Kijkend naar de tv-beelden is het gejuich op de achtergrond hoorbaar, ook elke herhaling wordt nog vergezeld met gejoel vanaf wat lijkt de Max Verstappen-tribune die daar was opgebouwd. Hamilton sprak er na de race op zondag over. “Gisteren was een zware dag maar we moesten allemaal de knop omzetten en racen in de geest van Anthoine”, sprak Hamilton bij Sky Sports.

Lees ook: Hamilton in de problemen na crash in derde vrije training

Hamiltons auto na diens crash in VT3. Foto: Motorsport Images

‘Besef dat het gevaarlijk is’
“Toen ik crashte in de vrije training, hoorde ik fans schreeuwen en juichen terwijl het toch echt een behoorlijke klap was”, zegt Hamilton. “Dat zette me er toe om te schrijven wat ik zaterdag geschreven heb.” Toen Huberts dood werd bevestigd, schreef Hamilton op Instagram dat men niet moet vergeten dat de sport nog altijd gevaarlijk kan zijn.

“Als er ook maar één iemand is die kijkt en plezier beleeft aan de sport en denkt dat wat wij doen veilig is, diegene zit heel fout”, aldus Hamilton zaterdagavond. “Alle coureurs zetten hun leven op het spel zodra ze de baan opgaan, mensen moeten dat serieus gaan waarderen. Dat gebeurt nu niet genoeg. Zowel vanuit de fans als mensen binnen de sport. Anthoine is wat mij betreft een held, hij nam het risico om zijn dromen na te jagen.”

Lees ook: Rondje buitenlandse media: Enkel lof en bewondering voor mentale kracht Charles Leclerc