Lewis Hamilton vindt de nieuwe auto’s geweldig om mee te rijden, maar het racen? Dat wordt er niet beter op, voorspelt de drievoudig wereldkampioen.

“Het wordt in ieder geval niet spannender dan voorheen, dat weet ik wel zeker”, zo wordt Mercedes-coureur Hamilton geciteerd door Motorsport-Total.

Als reden daarvoor wijst Hamilton naar hoe downforce afhankelijk de nieuwe 2017-bolides zijn, een vrees die al eerder door anderen is uitgesproken, maar ook naar de nieuwe, bredere Pirelli-banden.

“Je kan er niet de hele tijd voluit mee gaan”, weerspreekt Hamilton de aanname dat dit wel mogelijk zou zijn. “De banden zijn weliswaar harder, maar zijn ook dit jaar gewoon onderhevig aan slijtage.”

“Ze raken verder niet meer zo snel oververhit als de banden van vorig jaar, maar het gebeurt nog wel. Je moet er dus voorzichtig en met enig gevoel mee blijven omgaan.”

Behalve dat elkaar volgen volgens Hamilton dus moeilijker is geworden vanwege de aerodynamica, blijft langdurig in de dirty air van een voorganger rijden dus ook problematisch vanwege de banden.

Ferrari
Hoewel het zich dus niet in geweldige gevechten en actie op de baan hoeft te vertalen, verwacht Hamilton wel dat de strijd vooraan tussen Mercedes en Ferrari groter zal worden.

“Het lijkt erop dat ons een flinke strijd te wachten staat. Ferrari was geweldig snel tijdens de wintertests en ik denk dat er ook nog meer in het vat bij ze zit”, zegt Hamilton, die ook Red Bull niet uitvlakt.

“Ik weet niet of Red Bull haar updatepakket al helemaal heeft gebracht, maar normaal gesproken doen ze dat sowieso bij de eerste race. Ik reken op een flink duel met deze beide teams.”

Hoe groot zal het verschil tussen Mercedes en Ferrari dit jaar zijn?

Bottas
Hamilton zelf wacht natuurlijk ook een nieuwe teamstrijd met zijn nieuwe teamgenoot, Valtteri Bottas. De Fin zit volgens Mercedes-adviseur Niki Lauda qua kwalificatietempo op ’twee tienden’ van Hamilton.

Dat vertelt Lauda althans aan van het Duitse RTL, dat hij meldt dat ‘dit zeker niet slecht is’ en Bottas zich nog kan ontwikkelen en daar ook aan werkt. “Maar ik ben meer dan tevreden met hoe hij het doet.”

Bottas zelf laat op zijn beurt aan Sky Sports F1 weten dat Hamilton en hij ‘vrij verschillende programma’s’ hebben afgewerkt tijdens de wintertests. “Al zijn er wel wat data die je kan vergelijken.”

“Het ziet er tot nog toe close uit, maar je hebt het natuurlijk over tests en ik weet niet of één van ons al echt kwalificatiesimulaties heeft gedaan. Van wat ik heb gezien, heb ik in ieder geval progressie geboekt.”

Bottas komt volgens Lauda steeds dichter bij Hamilton in de buurt.