Voordat hij met pensioen gaat hoopt drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton dat hij samen met de teams van McLaren en Williams nog kan knokken om de wereldtitel.

Hamilton zei eerder al dat hij dit jaar erg geniet van de titelstrijd met Sebastian Vettel en Ferrari. De Brit haalt veel voldoening uit het knokken om de wereldtitel met iemand anders dan alleen zijn eigen teamgenoot. Het plaatje is volgens de Brit echter nog niet helemaal compleet.

“Ik vind het jammer dat teams als McLaren en Williams er nu niet meer bij zitten”, zegt Hamilton. “Williams zat een aantal jaar in de put en nu zit McLaren erin. Ik hoop dat zolang ik nog in de Formule 1 rijd, die teams zich terug knokken en weer voorin mee kunnen doen om de titel. Dan krijgen we echt een hele sterke voorhoede met topteams, dat wordt magisch denk ik.”

Hamilton

Zo ziet Hamilton het graag, knokken om de wereldtitel met Williams. Hier was hij in gevecht met Valtteri Bottas om positie in Monza vorig jaar.

De 32-jarige Hamilton verruilde in 2013 McLaren voor het team van Mercedes. Sindsdien heeft de Britse renstal geen race meer gewonnen en heeft het anno 2017 zelfs moeite om überhaupt een race te finishen. Williams won voor het laatst in 2012 een Grand Prix en heeft dit seizoen 16 punten gescoord na drie races. Lewis Hamilton won 33 races voor het team van Mercedes en werd bovendien twee keer wereldkampioen. Hij staat nu tweede met zeven punten achterstand op koploper Sebastian Vettel van Ferrari.