*

Hamilton: ‘Ik ga niet meer racen na F1-carrière’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

26 oktober 2017 10:48

Hamilton: ‘Ik ga niet meer racen na F1-carrière’
Sutton Images

Lewis Hamilton verwacht niet dat hij na zijn Formule 1-loopbaan doorgaat met racen. De Mercedes-coureur is niet geïnteresseerd in andere raceklassen.

“Al het andere is een stap terug”, zegt Hamilton, die al sinds zijn 22ste in de Formule 1 rijdt en op zijn vierde wereldtitel afstevent. “Er is geen andere raceklasse waar ik graag in zou willen rijden.”

Een aantal andere coureurs op de Formule 1-grid denkt daar duidelijk anders over. Fernando Alonso reed dit jaar de Indy 500, en wil volgend jaar opnieuw een paar races buiten de Formule 1 meepakken. Nico Hülkenberg won in 2015 bij zijn debuut meteen de 24 Uur van Le Mans.

Geen passie
Hamilton vindt het “jammer” dat hij geen interesse heeft in dat soort avonturen. “Ik wou dat ik meer passie voelde voor de IndyCars of Le Mans. Maar dat heb ik totaal niet.” Dat betekent niet dat hij de coureurs in die klassen niet waardeert, benadrukt Hamilton. “Ik heb heel veel respect voor de coureurs in de IndyCars. Natuurlijk krijg ik ook veel kansen om mee te doen, maar ik ben niet van plan erheen te gaan.”

Bij Mercedes heeft Hamilton nog een contract tot eind 2018. De verwachting is dat die overeenkomst binnenkort wordt verlengd. Wellicht wordt dat Hamiltons laatste Formule 1-deal – tegen de tijd dat een nieuw meerjarige contract verloopt, is hij de 35 gepasseerd.

“Mijn hele leven heeft om racen gedraaid, dus het is lastig me een leven voor te stellen waarin het geen rol meer speelt”, zegt Hamilton. “Ik zal veel meer tijd te besteden hebben. Waarschijnlijk zal ik races en NBA-wedstrijden bezoeken. Maar ik denk niet dat ik nog ga racen.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes

Gerelateerd