Voor Fernando Alonso smaakte zijn optreden in de Indy 500 dit jaar duidelijk naar meer. De McLaren-coureur wil in 2018 twee of drie keer in actie komen in andere raceklassen dan de Formule 1.

Liefst wil Alonso nog veel meer uitstapjes maken, zegt hij tegen Sky Sports. “Ik zou wel elk weekend willen racen, in welke auto of in welk land dan ook.” McLaren zou daar alleen niet blij mee zijn, weet Alonso ook. “Maar ik denk dat ik twee of drie weekends in andere klassen zal racen. Ik moet het er met het team over hebben en dan zien we wel wat er gebeurt.”

McLaren-teambaas Zak Brown staat niet onwelwillend tegenover Alonso’s wens. “Als hij graag ergens anders wil racen en het zit ons Formule 1-programma niet in de weg, dan staan we daar open en flexibel tegenover.” Geruchten wijzen al op een mogelijk eerste gastoptreden van Alonso: hij zou in januari de 24 Uur van Daytona gaan rijden. Een tweede Indy 500 zou Alonso voorlopig niet overwegen.

Triple Crown
In mei dit jaar maakte Alonso zijn debuut in de Indy 500. De aankondiging kwam als een totale verrassing, zeker omdat Alonso ook de Grand Prix van Monaco zou missen. Niettemin maakte hij veel indruk op de Brickyard. Alonso reed rondenlang aan de leiding, voor hij uitviel met een kapotte Honda-motor – hetzelfde euvel dat hem de afgelopen seizoenen zo vaak trof in de Formule 1.

Alonso is op jacht naar de zogeheten Triple Crown: een zege in de drie meest prestigieuze races ter wereld, namelijk de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de 24 Uur van Le Mans. Alleen die eerste wedstrijd heeft hij al op zijn palmares staan. Nico Hülkenberg was de laatste actieve Formule 1-coureur die op Le Mans in actie kwam. In 2015 won de Duitse die race bij zijn eerste optreden.