Lewis Hamilton heeft genoten van het ‘respectvolle’ gevecht met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Hongarije. De vijfvoudig wereldkampioen stelt dat het gevecht agressiever was geweest, als het kampioenschap op het spel stond. De Britse Mercedes-coureur hoopt dat Red Bull competitief blijft, en dat er meer van dit soort gevechten gaan komen.

”Er is voor een coureur geen beter gevoel dan dat eigenlijk”, zei Hamilton over zijn inhaalactie voor de overwinning. ”Zeker als je het tegen een heel sterke en geweldige coureur opneemt als Max. Dat is een heel goed gevoel. Het is belangrijk om het onderlinge respect te zien. Het gevecht verliep respectvol en ik hoop dat dat in de toekomst ook zo blijft”, aldus Hamilton tegen Motorsport.com.

In aanloop naar de Hongaarse Grand Prix beweerde Hamilton dat hij Verstappen in een duel met gelijkwaardig materiaal kon verslaan. ”Toen ik bij de start de tweede plaats overnam, dacht ik bij mezelf: het gevecht waar Max en ik al over hadden gepraat, gaan we nu krijgen. En het was echt een leuk gevecht. Hij positioneerde zich heel goed en ik liet hem genoeg ruimte”, aldus de Mercedes-coureur.

Volgens de vijfvoudig wereldkampioen had het gevecht anders geweest als het kampioenschap op het spel stond. ”Dat had ook met de mindset te maken, want we vechten om iets anders. Als we evenveel punten hadden, was het gevecht waarschijnlijk veel agressiever verlopen”, aldus de 34-jarige Brit.

Lees ook: Hamilton: ‘Op het eind reed ik alleen maar kwalificatierondjes’

Foto: Motorsport Images

‘Ferrari zal zich herpakken’
Hamilton vindt het goed om te zien dat Red Bull mee kan strijden om de overwinningen. Van de afgelopen vier races won Verstappen er twee. ”Ik ben daar heel blij om, zeker omdat er de laatste tijd zoveel kritiek was op de sport. Nu zien we dat Red Bull plotseling een sprong maakt en hebben we een mooi gevecht in het verschiet. Het lijkt erop dat het ook zo zal blijven.”

Aan de andere kant was Ferrari in Hongarije stukken langzamer dan normaal. Hamilton verwacht dat het Italiaanse team zich na de zomerstop zal herpakken. ”Ik denk dat Ferrari weer mee zal doen in de lange races zoals in Spa en Monza. Het zijn circuits met lange rechte stukken en weinig bochten, waar zij echt heel erg sterk zijn. Red Bull doet het zoals gezegd geweldig en ik hoop dat ze zo competitief blijven en we nog meer gevechten zullen hebben zoals in Hongarije”, aldus Hamilton.

Lees ook: Tussenstop – Jeroen Bleekemolen: ‘Verstappen en Hamilton springen eruit, Gasly bijna einde verhaal’