In de derde vrije training moest hij de leidende positie even afstaan, maar in de kwalificatie stond Lewis Hamilton er weer. De tevreden Brit blikt al direct zelfverzekerd vooruit op de dag van morgen.

Lewis Hamilton verklaart na afloop van de kwalificatie dat hij zich zeer op zijn gemak voelde in de Mercedes W07: “De auto doet het het hele weekend al goed, en ook al kwam Nico Rosberg steeds wat dichterbij, ik heb zijn aanvallen weten te pareren.”

En daarmee claimt Hamilton de beste uitgangspositie voor de race die hij nog nooit in zijn carrière wist te winnen. “Het is me hier nooit aan komen waaien”, weet ook Hamilton zelf. “Maar als ik me niet vergis sta ik hier nu voor de tweede keer op pole position en meer kan ik me op dit moment niet wensen.”

Op de vraag of Hamilton baat zou hebben bij een scenario gelijk aan dat van 2008, toen Hamilton onder verraderlijk natte omstandigheden de titel voor de neus van Felipe Massa wegkaapte, volgt een kort en krachtig antwoord: “Ik kijk niet graag naar het verleden, maar wat ons morgen ook te wachten staat, ik ben er klaar voor.”

Rosberg
Nico Rosberg komt aan het eind van de rit een tiende tekort op pole position. Geen hele grote marge dus, maar Rosberg weet niet waar hij sneller had kunnen gaan.

“Ik denk dat mijn ronde goed was, maar die van Lewis was gewoon net iets beter”, aldus de kampioenschapsleider, die zijn verhaal vervolgt met woorden die beide Mercedes-coureur dit jaar al eerder in de mond namen in de hoop de druk bij de ander op te voeren: “We hebben al vaker gezien dat pole position niet automatisch de zege oplevert, dus ik blijf optimistisch. Ik wil winnen.”

Van de opmerking dat hij bij een mogelijk natte race als leider in het kampioenschap het meeste te verliezen heeft, wil hij niets weten: “Zo sta ik er niet in. Ik kijk vooral uit naar de race en we zien wel wat we te verduren krijgen. Het wordt spannend, maar onze auto is goed op zowel een droge als een natte baan.”