*

Hamilton: ‘Ik hoop dat het gevecht met Ferrari en Red Bull blijft’

Laurens Stade

Laurens Stade

9 september 2019 13:00

Hamilton: ‘Ik hoop dat het gevecht met Ferrari en Red Bull blijft’

Lewis Hamilton zegt dat hij geen problemen heeft met Ferrari-coureur Charles Leclerc. De vijfvoudig wereldkampioen noemt Leclerc ‘een van de meest respectvolle’ coureurs, maar hij wil wel graag een gesprek met de 21-jarige Monegask om te bespreken wat hij acceptabel vindt tijdens het racen. Daarnaast hoopt de Brit dat het gevecht met Ferrari en Red Bull lang door zal gaan.

Sinds Oostenrijk dit seizoen lijken de stewards minder straffen uit te delen aan de coureurs. Tijdens het duel tussen Leclerc en Max Verstappen ging de Monegask buiten de baan, omdat de Nederlander aan de binnenkant zat. Het leverde de Red Bull-coureur geen straf op. Hamilton vindt het niet erg dat de benadering is veranderd, zolang de regels duidelijk zijn en er consistentie is in de straffen. ”Ik denk niet dat er een probleem is. Als dat is hoe we mogen racen, dan race ik graag zo. Zolang alles maar wel duidelijk is in de regels en uitleg”, aldus Hamilton na afloop van de race.

Hamilton gaf bij de persconferentie aan dat hij nog wel een gesprek wil aangaan met Leclerc naar aanleiding van zijn verdedigende acties tijdens de Italiaanse Grand Prix.  ”Ik heb geen problemen met hem. Hij heeft geweldig gereden en het is zoals het is. Maar als we een keer een gesprek kunnen hebben, wil ik wel vragen of hij het dan ook goed vind als ik diezelfde actie bij hem zou uitvoeren. Het is goed dat we harder kunnen en mogen racen”, zegt Hamilton.

Foto: Motorsport Images

‘Hopelijk blijft het gevecht doorgaan’
Op de vraag of Hamilton het duel met Leclerc anders had benaderd als dit om het kampioenschap zou gaan, antwoordt de Brit: ”Ik had niet van lijn veranderd en dan hadden we waarschijnlijk gecrasht.”

De vijfvoudig wereldkampioen is blij om met jong talent te racen, omdat hij daar ook weer van kan leren. ”Charles is misschien wel een van de meest respectvolle coureurs. We hebben veel onderlinge respect, ik feliciteerde hem direct na de race. Je leert nieuwe coureurs kennen die anders naar de zaken kijken”, aldus de 34-jarige Brit.

Spa-Francorchamps en Monza zijn circuits die Ferrari goed liggen vanwege de hoge topsnelheden, maar Hamilton denkt niet meteen dat het makkelijk zal worden voor Mercedes in Singapore. ”Ik denk niet dat de volgende races ineens onze kant op zullen vallen. We moeten de auto nog steeds verbeteren en ik hoop dat ik dan beter kan presteren. Als Red Bull en Ferrari dan ook competitief zijn, is dat alleen maar mooi. Persoonlijk wil ik dit gevecht verder zien gaan”, aldus Hamilton.

 

Lees meer over

Hamilton Mercedes