*

Hamilton: ‘Ik was minder sterk in de laatste twee races’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Hamilton: ‘Ik was minder sterk in de laatste twee races’
Sutton Images

Lewis Hamilton denkt niet dat hij de laatste twee raceweekends, na het winnen van de wereldtitel, op de top van zijn kunnen gepresteerd heeft.

“Ik heb absoluut mijn best gedaan het maximale uit de laatste races te halen, maar ik moet zeggen dat honderd procent in die races niet hetzelfde was als eerder in het seizoen”, erkent Hamilton.

“Ik probeer natuurlijk nog steeds zo goed mogelijk te zijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan”, zegt hij over optimaal blijven presteren na het winnen van de titel.

“Het is duidelijk dat er iets gebeurt nadat je een kampioenschap hebt gewonnen”, zegt Hamilton, die twee van zijn titels – die van dit jaar en 2015 – won met nog enkele races te gaan.

Hamilton reed in Abu Dhabi de hele race in de achtervolging op Bottas.

In 2015 ging zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg nadat de titelstrijd beslist was met de laatste drie zeges aan de haal. Dit jaar verdeelden Sebastian Vettel en Valtteri Bottas daarna de buit.

“Het enige wat ik echt kan zeggen, is dat ik flink heb gefeest in de week nadat ik de titel won”, zegt Hamilton. “Dat is echter normaal, het hoort erbij, maar eerder dit jaar deed ik dat niet voor een race.”

Hamilton denkt dat hij simpelweg ‘minder energie’ had na het winnen van de titel: “Ondanks dat ik de races sindsdien verder hetzelfde benaderd heb.”

“Ik maak me er echter geen zorgen om”, benadrukt hij. “Het niveau gaat volgend jaar gewoon weer terug naar hoe dat aan het begin van de tweede seizoenshelft van dit jaar was.”

Van de eerste zes races na de zomerstop, won Hamilton er dit jaar vijf. Een negende plek in Mexico was daarna genoeg voor de titel. In Brazilië finishte hij als vierde, in Abu Dhabi werd hij tweede.

Hamiltons Mercedes-teamgenoot Bottas won de slotrace op het Yas Marina Circuit. De Fin noemde dat daarna ‘een hele belangrijke overwinning’, na een lastige tweede seizoenshelft.

Lees meer over

Hamilton Mercedes