*

‘Dit is een heel belangrijke zege voor mij’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

11 maanden geleden

‘Dit is een heel belangrijke zege voor mij’
Sutton Images

Voor Valtteri Bottas is zijn zege in de laatste race van 2017 een behoorlijke mijlpaal. De Fin spoelt de nare smaak van een lastige tweede seizoenshelft weer een beetje mee weg.

“Dit is een heel belangrijke zege voor mij, na een moeilijke start van de tweede helft van het seizoen”, zegt Bottas na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi op het podium. “Ik heb hard gewerkt aan verbetering. En om het seizoen dan zo af te sluiten: blijer kan ik niet worden.”

Bottas versloeg Mercedes-teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton in een man-tot-man-gevecht. Vrijwel de hele race zat de Brit anderhalve seconde achter Bottas’ achtervleugel.

Naar eigen zeggen had Bottas het gevecht continu onder controle. “Ik was het tempo erg aan het managen. Dat was een fijn gevoel. Ik blokkeerde alleen even toen ik een auto op een ronde wilde zetten. De laatste ronden voerde ik de snelheid op en kon ik een gat slaan.”

‘Wij Finnen hebben ook emoties’
“Wij Finnen laten misschien geen emoties zien, maar dat wil niet zeggen dat we ze niet hebben. Ik ben heel erg blij”, zegt Bottas over de derde zege uit zijn Formule 1-carrière. “Ik veel steun gehad van mijn familie. Ik kan het niet zo goed laten zien, maar ik ben erg blij.”

Lewis Hamilton kon na de race niet anders dan toegeven dat Bottas de betere coureur was. “Hij deed het geweldig toen hij mij van het lijf hield.” De viervoudig kampioen zegt dat hij erg zijn best heeft gedaan. “Het was een geweldige race, ik heb elke ronde alles gegeven. Maar het is moeilijk om hier in te halen.”