Kampioenschapsleider Lewis Hamilton denkt nog niet aan de wereldtitel. Met nog negen races voor de boeg weet hij dat de titelstrijd zeker geen gevaren koers is.

Op het moment voert Hamilton met 145 punten de ranglijst aan. Hij staat daarmee twaalf punten los van team- en landgenoot Jenson Button, terwijl zijn voorsprong op Red Bull-coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel respectievelijk zeventien en vierentwintig punten bedraagt.

Hamilton weet echter als geen ander dat een dergelijke voorsprong, mede door de nieuwe puntentelling, bij lange na niet genoeg is om fluitend naar de titel te rijden. "Ik bekijk het gewoon per race, net zoals ik altijd doe", laat de McLaren-coureur dan ook optekenen.

"Ik richt me op het heden en kijk niet te ver vooruit", stelt Hamilton, die inziet dat de waan van de dag hoogtij voert in de Formule 1: "We leven het hele jaar al van race tot race en ik zie geen reden dat te veranderen."

"Ik vergelijk het maar met golf", legt de Engelsman uit. "Als ik dat speel denk ik als ik rond de derde hole ben vaak al aan hoevel slagen ik wil hebben als ik bij hole nummer acht ben, maar het pakt natuurlijk niet altijd uit zoals ik het heb uitgedacht. In zo'n geval, als het niet gaat zoals je wil, is het beter om de situatie per hole te bekijken."

Hamilton bekijkt de titelstrijd op deze manier omdat hij denkt dat het zeer lastig gaat worden om het team van Red Bull te verslaan. "Ik ben gelukkig met wat we hebben bereikt, maar heb twijfels voor de tweede seizoenshelft. Als Red Bull hun problemen weet op te lossen dan kunnen ze wel eens zo snel worden dat niemand ze meer kan bijhouden."

"Als ze al hun pole positions hadden verzilverd hadden ze nu al riant aan de leiding gestaan", vervolgt Hamilton. "Dat wij beide kampioenschappen aanvoeren komt vooral doordat we het op de zondagen beter voor elkaar hebben."

"Ik denk nog steeds dat wij niet het snelste team zijn. Op bepaalde gebieden komen we snelheid tekort, maar dat hebben we vooralsnog op een geweldige manier kunnen opvangen. Daarnaast mogen we niet vergeten dat we ook aardig wat geluk hebben gehad."