En weer was het raak tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa, die elkaar dit jaar maar niet lijken te kunnen ontlopen. In India viel Hamilton geen straf ten deel, maar meer dan een zevende plaats zat er – wellicht mede door het incident – niet in.

“Ik heb eigenlijk niet zoveel te zeggen”, spreekt een duidelijk teneergeslagen Hamilton na de race tegenover de camera’s van de BBC. “Het was een teleurstellende dag”, vat hij het kort samen.

Gevraagd naar meer detail over de aanrijding met Massa in ronde 25, geeft Hamilton de volgende lezing: “Ik probeerde hem in te halen, maar hij gaf me geen ruimte. Toen ik dat zag, deed ik mijn best nog om een aanrijding te vermijden. Helaas lukte dat echter niet meer.”

Hamilton moet verder het antwoord schuldig blijven op de vroeg hoe dit zijn toch al stroeve relatie met Massa beïnvloedt. “Ik weet het echt niet. Toen we voor de race een minuut stilte hielden, stond ik naast hem. Ik sloeg mijn arm om zijn schouders, probeerde hem aan te spreken en wenste hem succes, maar ik kreeg geen reactie.”

Na de aanrijding had Hamilton er last van dat zijn auto vibreerde, al wil hij zijn teleurstellende resultaat niet alleen daaraan toeschrijven: “Ik had gewoon geen snelheid. De auto was volgens mij wel prima, dus misschien ligt het aan mij.”

“Het spijt me dan ook voor het team, want ze hebben hard gewerkt en hadden meer verdiend”, treurt Hamilton verder.

De Engelsman verlaat India nu en gaat in de tussentijd lekker naar huis alvorens hij naar Abu Dhabi afreist voor de volgende Grand Prix. “Ik ga tussen de races door proberen om mijn hoofd weer op orde te krijgen”, besluit de coureur die zich dat dit seizoen na afloop van een teleurstellend weekend al vaker heeft voorgenomen.