Lewis Hamilton denkt dat het goed voor de Formule 1 zou zijn als Ferrari volgend jaar meer tegenstand kan bieden aan zijn team Mercedes. “Al hoop ik natuurlijk dat wij ze wel blijven verslaan.”

Mercedes domineert de Formule 1 al sinds 2014, het begin van het V6-turbotijdperk. Zowel vorig als dit jaar legde het met relatief gemak beslag op de constructeurstitel, terwijl het wel heel raar moet lopen wil Hamilton er niet in slagen zijn rijderstitel uit 2014 spoedig te prolongeren.

Hoewel Ferrari-coureur Sebastian Vettel dit seizoen wel drie races heeft gewonnen en momenteel zelfs voor Hamiltons Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg op de tweede plek in de tussenstand staat, is de Duitser al het hele jaar niet meer dan een outsider voor de titel.

Alvast sprekend over 2016, vertelt Hamilton aan Autosport dat Vettel ‘ongetwijfeld onze meest serieuze tegenstander zal zijn’, waarbij hij verder de hoop uitspreekt dat Ferrari als team de titelstrijd ook een stukje spannender kan maken. “Het zou namelijk goed voor de sport zijn als we echt strijd moeten leveren met Ferrari. Ik hoop natuurlijk dat wij ze wel blijven verslaan, maar dan hopelijk nadat we lekker fel tegen ze geracet hebben.”

Niet alleen Hamilton rekent er echter op dat Vettel in 2016 wel eens meer tegenstand kan bieden. Mercedes-teambaas Toto Wolff – die zijn eigen team sowieso niet als de grote favoriet voor volgend jaar wil bestempelen – voorspelt zelfs dat een strijd tussen Hamilton en Vettel ‘een klassieke rivaliteit in de Formule 1-geschiedenis’ kan worden.

Volgens Wolff heeft Hamilton in Rosberg echter ook al een belangrijke rivaal in zijn eigen team zitten, hetgeen Hamilton zelf onderschrijft: “Hij zal zeker sterk terugkomen in 2016”, zegt hij over zijn Duitse teamcollega.