Mercedes heeft de constructeurstitel al op zak en het rijderskampioenschap kan Mercedes-coureur Lewis Hamilton bijna niet meer ontgaan, maar teambaas Toto Wolff ziet zijn team toch niet als dé favoriet voor 2016.

Dat vertelt hij in een interview aan F1i.com. “Ik zou niet zeggen dat wij dé favoriet zijn voor 2016, want ik denk namelijk dat Ferrari ook in een positie zit om zeer competitief te zijn”, verkondigt de Oostenrijker. Wolff kijkt ook alvast verder en denkt dat het in 2017 sowieso wel eens een compleet ander verhaal kan worden, aangezien de regels dan op de schop gaan en iedereen volgens Wolff weer van nul moet beginnen.

Dat Mercedes’ dominantie in gevaar wordt gebracht door reglementswijzigingen, stoort Wolff echter niet, want hij denkt dat de Formule 1 er goed aan doet nieuwe bolides te introduceren. “Het zal alles zeker interessant en spectaculair maken”, verwacht Wolff, die bovendien vindt dat een titel die na een felle strijd is gewonnen, meer waarde heeft. “Hoe meer strijd, hoe beter. Dat is niet alleen voor de fans zo, ook voor de uiteindelijke winnaar. Als je er diep voor moet gaan, is een kampioenschap meer waard.”

Wat de Mercedes-teambaas verder benadrukt is dat 2015 ondanks het vroege veiligstellen van de constructeurstitel en een volgas op de rijderstitel afstormende Hamilton, niet per se een makkelijk jaar was. “Het brengt altijd moeilijkheden met zich mee als je twee coureurs hebt die in identieke auto’s om de titel vechten. Aan de andere kant is het wel zo dat we nu drie jaar met dit team werken en elkaar inmiddels door en door kennen, wat het dan wel weer wat makkelijker maakt.”

Wolff is er verder trots op dat Mercedes zich ondanks haar successen van de laatste jaren is blijven ontwikkelen. “We staan niet stil. We beschikken nog altijd over een zucht naar zeges en titels. Dat we ons succes van 2014 dit seizoen weten te herhalen, is echter niets meer dan een fundering voor de toekomst. Volgend jaar beginnen we weer gewoon met nul punten. De titels van dit jaar, tellen dan niet meer, maar dat zal iedereen binnen ons team alleen maar nieuwe motivatie geven.”