Lewis Hamilton zegt dat de toekomst van Mercedes-teambaas Toto Wolff een rol zal spelen bij zijn overwegingen om ook na 2020 bij Mercedes te blijven. De Brit ziet Wolff graag blijven bij Mercedes omdat hij vreest dat het team zonder Wolff de verkeerde kant op zou kunnen gaan.

Het contract van Toto Wolff en Lewis Hamilton loopt eind 2020 af. De zesvoudig wereldkampioen heeft al meermaals aangegeven verder te willen na 2020, maar hij laat nu ook weten dat zijn keuze om verder te gaan bij Mercedes af zal hangen van de toekomst van Wolff, die in verband wordt gebracht met een rol bij Formule 1-eigenaar Liberty Media. De Brit vreest namelijk dat Mercedes de ‘verkeerde kant’ op zou kunnen gaan zonder Wolff als teambaas.

”Het is lastig omdat ik iedereen in dit team steun”, zegt Hamilton tegen Racefans.net. ”Ik weet ook dat het niet altijd positief hoeft te zijn als je een lange tijd op dezelfde positie zit. Ik wil altijd dat mensen hun vleugels spreiden en doen wat het beste is voor hun carrière. Ik weet niet wat dat voor hem is. Hij zal het wel weten”, aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Lees ook: Hamilton: ‘Zelfs als Wolff er niet is, voel je zijn aanwezigheid’

‘Het is aan hem’
”Maar ik weet ook dat je als bedrijf de juiste mensen moet hebben. Hij is de juiste persoon geweest, hij is de perfecte match. Natuurlijk wil ik dus niet dat hij vertrekt, vooral als ik in de sport blijf. Als je naar sommige werkplekken kijkt, blijft dat wat opgebouwd is nog een lange tijd behouden. Maar dan komt een nieuw persoon de dingen op zijn manier doen en dan zal het waarschijnlijk, vaker wel dan niet, de verkeerde kant opgaan”, aldus Hamilton.

Wolff ontbrak in Brazilië en miste daarmee zijn eerste race sinds 2013. ”We hebben beide kampioenschappen veiliggesteld, dat geeft me meer tijd om me in Europa te concentreren op andere open onderwerpen”, zei de Oostenrijker destijds. ”Ik wacht ook om te zien wat hij gaat doen, waar hij met zijn hoofd zit”, zegt Hamilton. ”De sport kan een goede plek worden als mensen zoals hij het zouden leiden. Maar ik weet niet of dat een leukere ervaring is dan in een team zitten en winnen. Maar nogmaals, dat is aan hem”, sluit Hamilton af.

Foto: Motorsport Images