*

Hamilton: ‘Nico had wel een probleemloos jaar’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

2 jaar geleden

Hamilton: ‘Nico had wel een probleemloos jaar’
Sutton Images

Lewis Hamilton feliciteert teamgenoot Nico Rosberg met diens wereldtitel. Maar Rosberg had dit seizoen wel wat meer geluk, benadrukt de Mercedes-coureur.

Hamilton verloor in het begin van het seizoen punten door motorproblemen. Daardoor moest hij later extra motoren inzetten, zodat hij de Grand Prix van België achteraan moest beginnen. In Maleisië kostte een ontplofte krachtbron hem bovendien een vrijwel zekere overwinning. Rosberg daarentegen kende nauwelijks technische problemen.

Dankzij vier zeges in de laatste vier races verkleinde Hamilton het gat met zijn rivaal tot slechts vijf punten. “Ik heb er alles aan gedaan”, zegt de Brit na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. “Maar eerlijk gezegd heeft Nico natuurlijk een heel soepel seizoen gehad, zonder echte problemen. Daarom staan de zaken er nu zo voor.” Hamilton benadrukt dat hij zelf juist ‘veel punten heeft verloren’.

Hamilton heeft ook veel lof over voor Rosberg, die hij op het podium na afloop van de race twee keer de hand schudde. “Nico heeft prachtig werk geleverd dit jaar. Ik wil hem feliciteren. Het is een geweldig gevoel om wereldkampioen te worden.”

Gerelateerd