Lewis Hamilton lag op koers om de tweede of derde tijd te noteren op de Red Bull Ring, maar een moment van overstuur in bocht 7 betekende plots einde kwalificatie voor de Mercedes-coureur. Daar baalt hij stevig van: “Ik ben ongelofelijk teleurgesteld in mezelf.”

De kwalificatie verliep zeer goed voor Mercedes, dat in Q1 en Q2 als kanshebber voor de poleposition kwam bovendrijven. Vlak voor Q3 had het team er zin in, maar dat zou snel veranderen. Hamilton verloor in bocht 7 de controle over de W13 en knalde op hoge snelheid tegen de bandenstapels en na die onderbreking zorgde George Russell voor de tweede rode vlag van de sessie met een crash in bocht 10.

Heel vaak gebeurt het niet dat Hamilton crasht, hij verschijnt dan ook beduusd voor de camera van Sky Sports. “Ik ben in orde. Het was een harde klap, maar ik ben in orde. Ik ben ongelofelijk teleurgesteld in mezelf”, zegt Hamilton, die daardoor van startplek tien aan de sprintrace zal beginnen. “Het spijt me voor het team. Zij hebben zo hard gewerkt om deze auto op te bouwen en ik houd er niet van om de auto beschadigd af te leveren.”

Lees ook: Hamilton door deel van oranjelegioen op gejuich ‘getrakteerd’ na crash in kwalificatie

Dat hij voor een goede klassering en daarmee goede startpositie voor de sprintrace ging, maakt het nog pijnlijker voor Hamilton. Een uitleg voor de crash heeft hij echter niet. “Ik heb er geen antwoord voor. Ik verloor de achterkant in bocht 7, dat is het wel zo’n beetje.”

Maar, zo bekijkt hij het van de positieve kant, Mercedes kon het Ferrari en Red Bull lastig maken. “Dat is bemoedigend, dat zeker. We hadden niet verwacht dat we zo dichtbij zouden zitten”, aldus Hamilton. “Dat is enorm positief, maar ik sta behoorlijk ver naar achteren. Ik weet niet wat er vanaf die positie mogelijk is. We hebben een sprintrace, hopelijk kan ik daar wat posities goedmaken”, besluit de Brit.

Foto: Motorsport Images