*

Hamilton pakt social media ‘strategischer’ aan

Eelco den Boer

Eelco den Boer

25 februari 2018 14:50

Hamilton pakt social media ‘strategischer’ aan
Sutton Images

Lewis Hamilton is met een schone lei begonnen aan zijn socialmediakanalen. Hoewel hij iets terughoudender zal zijn, blijft hij er niet van weg. “Social media zijn voor mij heel belangrijk om in contact te blijven met mijn fans, dus blijven deel uitmaken van mijn leven.”

Volgens Hamilton was het opschonen van zijn account al eerder gepland, maar hij geeft toe dat het op een opportuun moment kwam. Rond Kerst raakte hij in opspraak omdat hij een filmpje had geplaatst waarin hij zijn neefje uitlacht omdat die een jurk draagt.

“Ik wil graag open zijn over mijn leven, maar het valt niet altijd mee de goede balans te vinden”, verklaart Hamilton. “We leven in een tijd waarin zaken worden uitvergroot. Ik wil blijven tonen wat ik doe, maar zal wel strategischer omgaan met wat ik niet laat zien.”

Tijdens zijn radiostilte vierde Hamilton een uitgebreide vakantie. “Ik ben er in tien jaar tijd niet meer zo lang tussenuit geweest en daardoor heb ik de batterij weer echt kunnen opladen. Ik ben heel blij dat het team me daar de ruimte voor heeft gegeven, want anders had ik me nu niet zo goed gevoeld.

Hamilton bracht zijn tijd door in onder meer Colorado, Japan en Hawaii. “Snowboarden in Japan was episch”, vertelt hij. “En het was een voorrecht om te mogen surfen met Kelly Slater. Nou ja, het was meer zwemmen, want ik ben nog niet zo’n geweldige surfer. Maar ik vind het een geweldige work-out. Trainen kan heel saai zijn, dus daarom moet je proberen het leuk te houden.”