Lewis Hamilton spreekt van een ‘hoopgevende vrijdag’. De Brit heeft er namelijk vertrouwen in dat hij morgen en zondag over een competitieve bolide zal beschikken als het ophoudt met regenen.

“Hoewel we niet veel ronden hebben kunnen rijden, heb ik toch een hoopvol gevoel overgehouden aan de vrije trainingen”, laat de McLaren-coureur optekenen.

“We hebben wat nieuwe onderdelen kunnen uitproberen en ik voelde me goed op mijn plaats in de auto”, legt Hamilton, die in de middag als vierde eindigde, verder uit.

Eén van die nieuwe onderdelen is een herziene achtervleugel die McLaren vandaag voor het eerst heeft getest. “De vleugel deed het ogenschijnlijk goed, maar we moeten nog wel beslissen of we hem ook in de kwalificatie en race gaan gebruiken.”

Ongeacht of McLaren morgen de nieuwe vleugel gebruikt, rekent Hamilton erop dat het een interessante dag wordt voor McLaren. “Zeker als het opklaart, want onze bolide lijkt het hier goed te doen als het droog is.”

“Ik hoop daarnaast ook voor de fans op de tribune dat het weer de komende dagen beter wordt, want zij hebben vandaag aardig wat regen en kou moeten overwinnen”, weet Hamilton.