Wanneer Lewis Hamilton afscheid neemt van Mercedes, kan het team volgens de zevenvoudig wereldkampioen rekenen op leiderschap van George Russell. Hamilton prijst zijn teamgenoot en is ervan overtuigd dat Russell hen naar succes zal leiden.

Russell maakte dit seizoen na drie jaar Williams de overstap naar Mercedes, waar hij Valtteri Bottas verving. Het is tot nu toe een vruchtbaar seizoen voor Russell, die in tien van de elf races in de top vijf eindigde, ondanks de problemen die Mercedes aan het begin van het seizoen had.

Gemakkelijk heeft Lewis Hamilton het dit seizoen niet naast Russell, maar hij ziet het niet als een zware klus om zijn teamgenoot te zijn. “Het is erg aangenaam, we werken erg goed samen”, zegt Hamilton, die in de tussenstand op de zesde plek te vinden is, achter zijn teamgenoot. “George is superpositief. Hij heeft een positieve impact gehad op de werkomgeving.”

Lees ook: Russell zag ‘geen uitweg’ bij Williams: ‘Drie jaar achteraan was te lang’

“Het is over het algemeen een waar genoegen om met hem te werken en het is geweldig om zijn succes te zien”, vervolgt hij. “Hij heeft zo’n geweldige job gedaan, geweldige punten voor het team behaald en hij zal zich nog lang blijven verbeteren”, weet Hamilton zeker.

Genoeg lof dus voor Russell, in wie Hamilton een toekomstig leider ziet. “Ik zie zeker dat hij veel potentie heeft [om wereldkampioen te worden] en hij zit daarvoor op de juiste plek”, is de zevenvoudig wereldkampioen ervan overtuigd dat Mercedes weer voor titels zal gaan. “Of ik nou hier ben of niet, hij heeft alle kwaliteiten om dit team in de toekomst vooruit te helpen en naar succes te leiden, dus ik denk dat het de juiste keuze is geweest voor het team. Ik hoop dat ik een beetje kan helpen om hem vooruit te helpen”, besluit de Brit.