Een titel los van Juan Manuel Fangio en nog één achter Michael Schumacher. Toen dat feit aan de kersverse en nu zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton werd voorgelegd zuchtte hij even. “Het is een eer om bij die grootheden te horen.”

“Dit is overdonderend”, stamelde Hamilton. “Het was een zware race. Gisteren deed ik het niet goed en dat wilde ik graag goedmaken voor het team met een 1-2. Bottas heeft het fantastisch gedaan. Ik dacht nog dat een éénstopper eigenlijk niet mogelijk was, het was hard werken.”

Lees ook: Lewis Hamilton stelt zesde titel veilig in Amerikaanse Grand Prix

Hamilton reed door zijn enkele stop aan de leiding maar dreigde opgepeuzeld te worden door Bottas en Verstappen. De eerste deed dat inderdaad, Verstappen werd gehinderd door een gele vlag een ronde voor het einde. “Mijn vader heeft me altijd geleerd om nooit op te geven, dat is het motto van de familie. Mijn vader is hier, mijn hele familie. Ik wil iedereen bedanken, het team hier en in Engeland in de fabriek.”

En zoals gezegd, Hamilton kan volgend jaar Schumacher evenaren. “Ik weet niet wat er mogelijk is. Ik zal nooit de teugels vieren, ik ga door. Ook in de komende races, ik voel me goed en fris en we zullen blijven pushen.”

Lees ook: Verstappen: ‘Zonder gele vlag op het eind, had ik tweede kunnen worden’

Foto: Motorsport Images