Max Verstappen had in de slotfase van de Grand Prix van Amerika zicht op de zege en tweede plek, maar moest zich tevreden stellen met plek drie. Winnaar Valtteri Bottas bleef ook buiten bereik, maar de tweede plaats van Lewis Hamilton had Verstappen naar eigen zeggen zonder gele vlag kunnen pakken.

De gele vlag ging twee ronden voor het einde uit vanwege een schuiver van Haas-coureur Kevin Magnussen, na een remprobleem. De Haas stond in het grind bij bocht twaalf, wat betekende dat er geen DRS gebruik mocht worden op het lange rechte stuk dat eraan vooraf gaat. “Anders hadden we tweede kunnen worden”, denkt de Nederlander, voor wie zo de mogelijk beste kans om Hamilton nog in te halen verloren ging.

Wat de rest van zijn race betreft, is Verstappen positief. “Het was sowieso goed om op het podium te komen”, meent hij. Qua strategie pakte zijn tweestopper misschien nét niet uit, maar ‘we hebben gedaan wat we konden’. “De Mercedessen waren net wat sneller vandaag. Ik probeerde in de buurt te blijven voor het geval er wat zou gebeuren. Ik zag ze ook voor me. We hadden echt een goed tempo te pakken vandaag.”

Lees ook: Snelheid geeft Verstappen hoop: ‘Competitiever dan vorig jaar’

Uiteindelijk gebeurde er niks schokkends en dus won Bottas en claimde Hamilton ondertussen de titel – zijn zesde. “Heel indrukwekkend”, noemt Verstappen dat desgevraagd. “Wat moet je er nog meer over zeggen? Lewis doet het geweldig, heeft een heel goed team achter zich staan”, prijst hij de Brit, om strijdlustig te besluiten: “Hopelijk kunnen we volgend jaar echt goed met ze knokken.”

Lees ook: Hamilton stelt zesde titel veilig in Amerikaanse Grand Prix