Hij zat niet ver van de pole-tijd af, 67 duizendsten slechts, maar Max Verstappen was tevreden met een derde startplek voor de Grand Prix van Amerika morgen. “In vergelijking met vorig jaar biedt dit hoop voor morgen.”

Verstappen was al snel in de eerste vrije training en die van vandaag. Toch was hij verrast hoe goed de Red Bull mee kan komen met Ferrari en Mercedes op het Circuit of the Americas. “Dat is mooi voor ons op een baan als deze, dat we zo competitief zijn. Een mooi resultaat.”

Lees ook: Bottas grijpt poleposition voor Grand Prix van Amerika

De hoop van de Nederlander is dan ook gevestigd op de racepace van zijn wagen. Waar de andere topteams een tandje kunnen bijzetten tijdens de kwalificatie, kunnen ze in de race niet meer op die extra pk’s rekenen. “Ik denk dat we normaal gesproken goed in de race zijn. Kijkend naar de kwalificatie van vorig jaar, zijn we nu veel competitiever. Laten we het zien, het biedt hoop voor de zondag.”

Het resultaat van vandaag past sowieso goed bij de ingezette trend van Mexico waar hij de snelste was. “We gaan weer in de goede richting. Ik ben positiever dan een paar races geleden. Ik mag niet klagen, die was gewoon goed en ik zat er dichtbij. Nu twee goede kwalificaties achter elkaar, daar ben ik blij mee.”

Foto: Motorsport Images