*

Hamilton verrast door gat naar Ferrari’s: ‘Deze baan is te gek’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

5 oktober 2018 13:13

Hamilton verrast door gat naar Ferrari’s: ‘Deze baan is te gek’

Lewis Hamilton is een happy hamster. “Ik heb een geweldige dag vandaag! Dit circuit is fantastisch”, klonk het vanochtend vanuit zijn Mercedes. De Zilverpijlen domineerden de vrijdag in Suzuka maar waken tegelijkertijd voor eventuele verrassingen van de weergoden.

Lees ook: VT2: Hamilton opnieuw de snelste, Verstappen vierde

Het gat naar Ferrari en Red Bull bedroeg respectievelijk liefst achttienden en meer dan een seconde: “Dat had ik niet verwacht, Red Bull was vorig jaar erg snel hier en Ferrari natuurlijk ook”, zegt Hamilton. Al vermoedt men bij Mercedes dat er bij Ferrari nog niet voluit gereden is. “Het lijkt er op dat ze met en conservatieve engine mode hebben gereden”, stelt teambaas Toto Wolff na afloop van VT2.

www.sutton-images.com

Hamilton kan in ieder geval niet wachten tot hij weer de baan op mag. “Elke keer als we naar Suzuka komen, vooral in de laatste jaren, zijn de auto’s sneller en sneller. Het is ongelooflijk”, jubelt de Brit. “Circuits als deze worden niet meer aangelegd. Er is weinig ruimte voor fouten, een stukje gras en je ligt in de muur. De eerste twee sectors zijn te gek, de eerste is de beste achtbaan-ervaring die ik heb gehad in een Formule 1-auto. ”

Kwalificatie wordt intens
Teamgenoot Valtteri Bottas  kan ook niet anders dan tevreden zijn over de snelheid van Mercedes, hij nestelde zich op viertienden achter Hamilton. “Ik had wat moeite met onderstuur, VT1 ging eigenlijk beter dan VT2. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we staan, de kwalificatie is toch altijd meer intens”, zegt de Fin die de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten houdt.

Lees ook: Max Verstappen kan draai nog niet vinden op Suzuka

www.sutton-images.com

Bottas: “Het weer slaat waarschijnlijk om voor morgen. Het circuit is dan extreem verraderlijk, Suzuka is één van de meest veeleisende banen in de regen. Het wordt met plassen water heel onvoorspelbaar als het hard regent. Een natte kwalificatie zou heel interessant kunnen zijn.”

Zondag komt de zon weer terug, weet Bottas. “Wat dat betreft is het goed dat we vandaag met droog weer hebben getraind. Al wordt het wel veel warmer dan vandaag.”