*

Hamilton verwacht felle strijd met Rosberg

Daan de Geus

Daan de Geus

13 november 2015 20:16

Hamilton verwacht felle strijd met Rosberg
Racepictures

Mercedes maakt vooralsnog de dienst uit in Brazilië. In de eerste training was Lewis Hamilton de snelste man, Nico Rosberg in de tweede. Het onderlinge verschil werd vooral gemaakt door verschillende motorinstellingen.

Dat vertelt Rosberg, sprekend over zijn voorsprong van meer dan vier tienden in VT2, na afloop van die sessie: “Het gat naar Lewis is vertekend, omdat hij met de verkeerde motorinstellingen rondreed. Dat maakt veel verschil”, erkent de Duitser, die verder aangeeft tevreden te zijn over zijn eigen begin.

Dat hij VT2 bovenaan eindigde, is niet het belangrijkste voor Rosberg. “De positie doet er niet toe. Het belangrijkste is om testwerk te doen en alvast dingen voor volgend jaar te leren.” Aangezien beide kampioenschappen al beslist zijn, kan Mercedes zich die luxe volgens Rosberg prima permitteren.

Hamilton
Hamilton vertelt op zijn beurt dat hij na VT1 niets heeft veranderd aan de set-up van zijn auto. “Ik heb daardoor niet ingespeeld op hoe het circuit veranderde. Mijn set-up was waarschijnlijk verkeerd, maar er kan vanavond nog genoeg worden aangepast.”

Tijdens VT2 was daar geen tijd voor volgens Hamilton, aangezien ‘dit soort wijzigingen veel tijd kosten’. Dat hij niet tussen VT1 en VT2 door al het één en ander aan liet passen, komt volgens Hamilton omdat hij zich volledig op het testprogramma en het rijden an sich wilde richten.

“Ik ga er verder vanuit dat het vanaf VT3 goed zal zijn”, vervolgt de wereldkampioen, die voor daarna op een felle strijd met Rosberg rekent. “Hij reed een goede ronde in VT2, dus we zullen vast dicht bij elkaar zitten.”