*

Hamilton vindt niet dat hij oneerlijk racete

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

2 jaar geleden

Hamilton vindt niet dat hij oneerlijk racete
Sutton Images

Racewinnaar en vice-wereldkampioen Lewis Hamilton vindt niet dat hij tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi onsportief te werk ging. In een laatste poging de titel te pakken, leidde Hamilton de race met de spreekwoordelijke voet op de rem.

Hamilton hoopte dat Sebastian Vettel en Max Verstappen zo de kans zouden krijgen Nico Rosberg in te halen. Hamilton kon alleen kampioen worden als zijn Mercedes-teamgenoot vierde of lager zou eindigen. Rosberg hield zijn tweede positie echter vast en won de wereldtitel.

“Ik denk niet dat ik gevaarlijk bezig was. Ik deed niets oneerlijks”, zegt Hamilton na afloop van de wedstrijd op het Yas Marina-circuit. “We knokten om het kampioenschap. Ik leidde, dus ik bepaalde de snelheid. Zo zijn de regels.”

In de slotfase kwam Sebastian Vettel snel dichterbij aan het Mercedes-duo. Toen het team hem op de boordradio opdroeg te versnellen om de zege niet in gevaar te laten komen, beet Hamilton van zich af.

“Op dit moment verlies ik het kampioenschap, dus het kan me niet schelen of we de race winnen of niet”, snauwde hij vanuit de cockpit. Echt geïrriteerd zegt Hamilton desondanks niet te zijn geweest. “Ik weet alleen niet waarom ze ons niet gewoon lieten racen.”

“Ik had geen moment het gevoel dat ik de race zou verliezen. Het is jammer dat het gedachtenproces van het team heel duidelijk werd”, vervolgt Hamilton. “De constructeurstitel was al binnen, het ging alleen om Nico en mij. Maar ze wilden zich er toch mee bemoeien. We hebben het er nog wel over.”