Lewis Hamilton staat nog altijd achter de wijze waarop hij zijn positie in Maleisië heeft verdedigd in duel met Fernando Alonso, ook al leverde het hem na afloop van de race een tijdstraf op.

Hamilton kreeg een tijdstraf in Maleisië omdat hij in de ronde voordat Alonso tegen hem opreed meer dan één keer van zijn lijn afweek bij het verdedigen van zijn positie.

De McLaren-rijder zakte door de tijdstraf uiteindelijk terug van de zevende naar de achtste plaats, maar dat doet hem niet al te veel: “Ik lag sowieso al ver achter, dus wat dat betreft deed het me niet zoveel”, zegt hij tegen Autosport.

Wat Hamilton echter wel dwarszit, is het feit dat hij niet de indruk heeft dat hij iets verkeerd deed: “Ik vind niet dat ik mijn plek op een overdreven manier heb verdedigd”, geeft hij aan.

Hamilton legt de zaak als volgt uit: “In de regels staat in essentie dat je niet meer dan één verdedigende manoeuvre mag maken, en de wedstrijdleiding vond dat ik me op het rechte stuk te fel verdedigde. Fernando reed toen echter tien á vijftien meter achter me, dus ik verdedigde me helemaal niet ten opzichte van een passeerbeweging die hij ondernam.”

“Maar het hangt er natuurlijk vanaf hoe je de regels interpreteert”, berust Hamilton in hetgeen er is gebeurd. “Er is nu niets meer aan te doen, al voel ik me wel gesterkt door alle steun die ik van de fans heb gekregen.”

Hamilton blijft er dan ook van overtuigd dat hij juist gehandeld heeft. “Ik ben een racer en mensen willen coureurs zien racen”, weet hij.

“De fans willen inhaalacties zien, en ik zou mezelf of een ander bovendien nooit in gevaar brengen”, vervolgt de wereldkampioen van 2008. “Ik rij altijd met mijn hart en denk dat ik altijd goede beslissingen heb gemaakt tijdens het racen en ook bij het verdedigen van mijn positie.”