Lewis Hamilton heeft vol afschuw gereageerd op de meldingen van intimidatie van Formule 1-fans in Oostenrijk. De Brit schrijft op sociale media dat het bezoeken van een race ‘geen bron van angst of pijn’ mag zijn en roept fans die last hebben gehad van intimidatie zich te melden.

Vanochtend bracht de Formule 1 een verklaring naar buiten nadat op sociale media meldingen waren gemaakt van seksisme, racisme en homofobie door een deel van de aanwezige fans op de Red Bull Ring. De Formule 1 veroordeelde het ‘onaanvaardbare’ gedrag van de schuldige fans.

“Wij hebben dit gemeld bij de promotor en de beveiliging en zullen praten met degenen die deze incidenten hebben gemeld”, liet de Formule 1 in een verklaring weten. “We nemen dit zeer serieus. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. Alle fans moeten met respect behandeld worden.”

Lees ook: Formule 1 reageert op intimidatie van fans in Oostenrijk: ‘Onacceptabel’

Ook Lewis Hamilton heeft op sociale media met afschuw gereageerd op het gedrag van de schuldige fans. “Het is walgelijk en teleurstellend om te horen dat sommige fans dit weekend worden geconfronteerd met racisme, homofobie en beledigend bedrag op het circuit”, schrijft Hamilton op Instagram.

De Formule 1 plaatste vandaag al een oproep tot verdraagzaamheid op de grote schermen rond de Red Bull Ring

“Het bijwonen van de Grand Prix van Oostenrijk of welke race dan ook mag voor fans nooit een bron van angst en pijn zijn en er moet iets gedaan worden om ervoor te zorgen dat races voor iedereen een veilige ruimte bieden”, voegt Hamilton toe. Hij doet bovendien een oproep aan fans die zulk gedrag hebben meegemaakt zich te melden. “Meld dit bij de beveiliging van het circuit en de Formule 1 zelf, we kunnen niet achterover leunen en toestaan dat dit zo doorgaat”, aldus de Brit.