De Formule 1 heeft de promotor van de Grand Prix van Oostenrijk erop gewezen dat meerdere Formule 1-fans dit weekend op de Red Bull Ring melding hebben gemaakt van intimidatie. De Formule 1 veroordeelt dat: “Dit is onacceptabel en wordt niet getolereerd.”

Op sociale media verschenen meerdere berichten van mensen die melding maakten van intimidatie door andere fans op de Red Bull Ring. Het gaat daarbij om meldingen van vrouwen die worden nagefloten terwijl er ook sprake zou zijn van racisme en homofobie.

De Formule 1 vindt dat zorgwekkend en heeft zich ook al tot de promotor van de race gewend. “Wij hebben vernomen dat sommige fans het slachtoffer zijn geworden van totaal onaanvaardbare opmerkingen van anderen op het evenement”, laat de Formule 1 in een verklaring weten.

“Wij hebben dit gemeld bij de promotor en de beveiliging en zullen praten met degenen die deze incidenten hebben gemeld. We nemen dit zeer serieus. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. Alle fans moeten met respect behandeld worden”, aldus de Formule 1.

Het gedrag van fans is de afgelopen tijd onder een vergrootglas gekomen. In Silverstone klonk er veel boegeroep van Britse fans aan het adres van Max Verstappen terwijl in Oostenrijk een deel van het oranjepubliek juichte toen Lewis Hamilton in de kwalificatie crashte.

Lees ook: Verstappen haalt uit naar boe-roepers: ‘Zijn geen echte liefhebbers van de F1’

Verstappen haalde uit naar fans die zich onsportief opstellen. “Die mensen zijn niet echt Formule 1-fans”, zei Verstappen in gesprek met The Guardian. “Ze kunnen niet echt genieten van wat er op dit moment gebeurt: veel geweldige coureurs die het tegen elkaar opnemen.”

“Maar dat kunnen ze niet waarderen en dat is een beetje jammer”, vervolgt Verstappen. “Hoe vaak maak je dat soort dingen mee? Zo’n intense rivaliteit of dit soort gevechten. Deze mensen zijn geen liefhebbers van de sport”, maakt Verstappen zijn mening duidelijk kenbaar.