Lewis Hamilton maakte in Hongarije kans op de zege, totdat hij en zijn engineers de verkeerde beslissing maakten door op intermediates over te stappen en Hamilton uiteindelijk als vierde eindigde.

Tegenover de camera’s van de BBC is Hamilton duidelijk over waar het voor hem mis ging: “De eerste helft van de race ging het heel goed, maar de tweede helft ging het een stuk minder goed, hetgeen vooral kwam door de hoge bandenslijtage.”

Hamilton leek op vier stops te gokken en zat daardoor sowieso al niet helemaal lekker qua strategie, maar zijn race was definitief verloren toen hij besloot over te stappen op intermediates: “We hadden problemen met de boordradio en het was daarom moeilijk voor ons een beslissing te nemen”, legt hij uit. “Het zag er naar uit dat de regen door zou zetten en aan de hand van de informatie – of een deel daarvan – die het team van mij ontving, besloten we toen over te stappen op de intermediates.”

“Het was niet de beste beslissing”, weet de McLaren-coureur inmiddels, al tilt hij er door de omstandigheden ook niet te zwaar aan: “Dat hoort er nu eenmaal bij in de motorsport.”

Hamilton kreeg vlak voordat hij binnenkwam om zijn intermediates weer om te ruilen voor slicks overigens ook nog een drive-through opgelegd omdat hij zijn auto terug de baan op slingerde na een spin en Paul di Resta ertoe dwong om uit te wijken.

“Je kunt denk ik verwachten dat je daar straf voor krijgt”, zegt Hamilton. “Het spijt me voor Paul en ik heb mijn excuses aangeboden.”

Ondanks de tegenslag is er voor Hamilton ook nog genoeg positiefs om zich aan vast te houden: “Het team heeft het hier geweldig gedaan en er had zelfs een één-twee in gezeten. Ik heb daarom ook wel het gevoel dat ik het team misschien een beetje heb laten zitten, maar het is natuurlijk positief dat Jenson hier heeft gewonnen en dat we dit weekend ogenschijnlijk het sterkste team waren.”