Dé vraag tijdens de persconferentie vandaag in Monza. Weet Lewis Hamilton al waar hij volgend jaar rijdt? “Nee”, was het korte antwoord van de McLaren-coureur. Sinds gisteren is het silly season weer opgewaaid toen Eddie Jordan voorspelde dat Hamilton bij Mercedes tekent.

Zijn contract met McLaren loopt af, maar de wereldkampioen van 2008 weet dus nog niet of hij daar wel wil blijven. Hij zal in ieder geval salaris moeten inleveren bij het team uit Woking. Niet dat Hamilton zich daar door laat drijven.

“Ik wil winnen”, zei hij vandaag in de persconferentie. “Elk jaar dat je meedoet, wil je winnen. Daarom bestaan coureurs en teams. Het gaat erom dat je op de juiste plek ben om dat doel te verwezenlijken. Ik rij voor McLaren en we hebben de afgelopen twee races gewonnen. Hopelijk hebben we nu weer een geweldig weekend. Daar moeten we ons op concentreren.”

En dus niet op Hamiltons contract. De coureur uit Stevenage maakt vooralsnog geen haast. “Ik heb mezelf geen deadline gesteld. Het is natuurlijk wel handig om voor volgend seizoen de knoop te hebben doorgehakt. Ik zit in een goede positie. Nu moet ik mij voorbereiden op de komende race.”

“Het seizoen duurt nog lang. Jenson en ik hebben beiden in races bewezen dat de auto en het team veel potentieel hebben. Daar moet de focus op liggen.”