Lewis Hamilton staat bekend als een coureur die over één ronde soms verbijsterend snel kan zijn. Vandaag was het weer een dag voor hem. De McLaren-coureur start voor het eerst sinds de Maleisische GP weer eens van pole position.

In het weekend van zijn 101e Grand Prix, pakte de wereldkampioen van 2008 zijn 22e pole. Geen slechte balans. Hamilton was in de persconferentie blij dat de updates eindelijk goed aan het werk werden gezet. Gisteren gooide regen roet in het eten van de tweede vrije training, maar vandaag was er van regen geen sprake.

“Tot nu toe is het een positief weekend”, aldus Hamilton, die gisteren in beide trainingen al de snelste was. “Het team bereidt de auto altijd goed voor en het is mooi dat we eindelijk de updates aan het werk konden zetten. In de training reed ik al een aantal goede ronden en net lukte het mij opnieuw.”

De pole kon niet op een beter moment komen dan vandaag. “We weten dat we veel werk te doen hebben. Dat is motorracen”, zei Hamilton over zijn vijfde plaats in het kampioenschap. “Morgen begint onze inhaalrace.”