Nadat teamgenoot Nico Rosberg in Singapore zijn slag sloeg met een klinkende overwinning, hoopt Lewis Hamilton terug te slaan in Maleisië.

Of dat gaat lukken, na een weekend in Singapore waarin hij maar geen goede set-up kon vinden en ook het goede gevoel er niet was, weet Hamilton niet. “Ik heb geen idee of en wanneer ik het momentum terug kan krijgen, maar we hebben nog zes races te gaan en ik ga daarin alles geven en hoop er verder gewoon het beste van”, vertelt de Mercedes-coureur.

“Meer kun je ook niet doen. Ik heb goede resultaten nodig om weer aan kop te komen in het kampioenschap en daar te blijven, maar ik heb in het verleden genoeg sterke resultaten behaald. Er is dus geen reden om aan te nemen dat ik straks niet gewoon weer goed scoor.”

“Maleisië is daarbij mijn eerste kans om dat te doen en ik heb er zin in. Sepang is ook een circuit waar ik het doorgaans goed doe”, memoreert de coureur die er in 2014 won en nog vier verdere keren op het podium stond.

Formula One World Championship 2016, Round 15, Singapore Grand Prix, Singapore, Singapore, Sunday 18 September 2016 - Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid on the grid.

Na drie zeges op rij kan Rosberg met vertrouwen in zijn Mercedes stappen, maar de Duitser ‘neemt niets voor lief’.

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg kan ook op goede resultaten uit het verleden bogen. Zowel in Sepang – waar hij drie podiumplekken heeft gescoord – als dit seizoen, met drie zeges uit de drie races na de zomerstop. Toch weet hij dat dit geen garanties biedt voor de toekomst: “Ik neem niets voor lief.”

“Ik geniet van deze reeks, maar de volgende race is de volgende race. Alles ligt weer open en Red Bull en Ferrari zetten ons flink onder druk”, constateert de Duitser.

“Er wachten ons dus lastige weekends”, weet de coureur die ook nog weet dat de race in Maleisië vorig jaar ‘niet perfect’ uitpakte voor Mercedes, aangezien Ferrari met de zege aan de haal ging. “Als we nu kunnen winnen, zou dat gezien de tegenstand die we verwachten dus echt awesome zijn.”