Lewis Hamilton heeft in de Grand Prix van Mexico genoeg aan een vijfde plaats om zijn vierde wereldtitel veilig te stellen. Maar de Mercedes-coureur mikt op meer.

Hamilton heeft 66 punten voorsprong op Sebastian Vettel. Als er daar na dit weekend meer dan 50 van over blijven, is Hamilton met nog twee races te gaan al zeker van de titel. Dat betekent dat Vettel alleen met een overwinning of tweede plaats nog in de titelstrijd kan blijven. Als Vettel tweede wordt, volstaat voor Hamilton een negende plaats of hoger om alsnog kampioen te worden. Bij een zege van Vettel, is een vijfde plek of hoger toereikend voor Hamilton.

“Maar ik heb geen behoefte om hier vijfde te worden en daarmee kampioen te worden terwijl iemand anders op de hoogste trede van het podium staat”, zegt Hamilton. “Ik wil de titel op de juiste manier binnenhalen. Maar eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo bezig met de mogelijke beslissing van het kampioenschap.”

Hamilton geeft wel aan dat hij het speciaal zou vinden om de titel in Mexico te pakken. “Dat gebeurt immers niet vaak, meestal wordt het kampioenschap in Brazilië of Abu Dhabi beslist. Mexico is me ook zeer dierbaar, dus dat zou heel mooi zijn. Maar ik wil de verwachtingen niet opstuwen. Ik wil genieten van het moment en net zo sterk rijden als een week geleden in Austin.”