Lewis Hamilton is niet tevreden met zijn eerste dag op het Circuit de Catalunya, omdat de auto naar eigen zeggen moeilijk te besturen was. Nico Rosberg daarentegen is meer dan tevreden met zijn optreden.

“Dit was geen gemakkelijke dag voor mij”, vat Lewis Hamilton zijn twee vrije trainingen samen. “Ik worstelde de hele dag met de balans van de auto en met name in de tweede vrije training voelde de W07 erg nerveus aan.”

Hamilton, die de vierde respectievelijk derde tijd liet noteren in beide sessies, stuitte ’s middags tijdens zijn snelle ronde op verkeer, waardoor de rangschikking ‘misschien geen representatief beeld laat zien’: “Het is me echter wel duidelijk dat we nog flink wat werk te verzetten hebben om de auto naar mijn zin te krijgen. Hopelijk kunnen we morgen het tij keren.”

Rosberg
Nico Rosberg is in zijn terugblik op de vrijdag een stuk positiever. De Duitser reed in de tweede vrije training dan ook naar de snelste tijd. “We zijn goed uit de startblokken vertrokken”, zo verhaalt hij. “Zowel de lange als de korte stints zagen er goed uit en ook de nieuwe onderdelen op de auto leken te doen wat ze behoren te doen.”

“Ferrari zat er ook goed bij vandaag, dus ik ben benieuwd hoe die strijd zich tussen onze teams zal ontvouwen tijdens de kwalificatie. Ik kijk er in ieder geval naar uit.”