*

Hamilton ziet ruimte voor verbetering Mercedes-motor: ‘Geen geweldig jaar’

Laurens Stade

Laurens Stade

18 oktober 2019 12:30

Hamilton ziet ruimte voor verbetering Mercedes-motor: ‘Geen geweldig jaar’
Motorsport Images

Lewis Hamilton geeft toe dat het ‘geen geweldig jaar’ is geweest voor Mercedes als het gaat om de ontwikkeling van de krachtbron. Volgens de vijfvoudig wereldkampioen heeft Mercedes zijn hoge verwachtingen niet kunnen evenaren. De Brit prijst daarentegen wel de betrouwbaarheid van de motor en verwacht dat er volgend jaar stappen gezet zullen worden om het vermogen op te schroeven.

Ferrari heeft nu de overhand op het gebied van topsnelheid en Hamilton geeft dan ook toe dat Mercedes zijn hoge verwachtingen niet heeft kunnen evenaren. ”Het is geen geweldig jaar geweest als we het hebben over het grote probleem, de ontwikkeling van de krachtbron”, zegt Hamilton tegen onder andere Crash.net. ”Het is een moeilijke tijd geweest voor het team. Ze werken net zo hard als altijd, maar het is gewoon niet zo succesvol op dat gebied. Uiteindelijk is de motor zeer betrouwbaar en hopelijk blijft dat ook zo. Het is iets om erg trots op te zijn”, aldus de Brit.

Hamilton heeft in de afgelopen races moeite gehad om de Ferrari’s in te halen. Zo kon hij in België en Italië niet voorbij Charles Leclerc komen, terwijl hij in Japan in de slotfase niet voorbij Sebastian Vettel kon komen. ”Ik zat in de slipstream van Sebastian en ik had DRS en maximaal motorvermogen tot mijn beschikking. Het is ongelooflijk hoe snel zij op de rechte stukken zijn. Het maakt het erg lastig, zelfs als je een bandenvoordeel hebt, maar het levert wel interessante races op. We hebben natuurlijk alsnog het constructeurskampioenschap gewonnen, maar we zullen pushen om de luchtweerstand te verminderen en ook het vermogen op te schroeven. Ik heb er alle vertrouwen in dat er volgend seizoen een stap gemaakt wordt”, sluit Hamilton af.

Foto: Motorsport Images

 

 

Lees meer over

Hamilton Mercedes