Volgens Mercedes-motorsportchef Norbert Haug herbergt de nieuwe bolide van zijn team, de W03, geen grote geheimen.

 

De bolide, die morgenochtend gepresenteerd zal worden, is volgens Haug niet baanbrekend of revolutionair: “Ik denk niet dat we dingen op de auto hebben die morgen tijdens de onthulling gelijk in het oog zullen springen”, vertelt hij aan Autosport.

 

“We hebben natuurlijk wel wat slimmigheden in de auto verwerkt en ik hoop ook dat we de juiste keuzes hebben gemaakt met het ontwerp, maar het is geen radicale bolide. Deze auto is gewoon bedoeld om ons de zo gewenste stap vooruit te helpen zetten en vormt primair een goede basis om op voort te borduren.”

 

In essentie is de W03 dus een doorontwikkeling van zijn voorgangers, de MGP W01 en MGP W02, zo bevestigt Haug: “Deze auto is een product van wat we de afgelopen twee seizoenen geleerd hebben. Het is niet zo dat we helemaal vanaf nul en met een blanco vel papier begonnen zijn.”

 

De W03 is tot op heden al twee keer de baan op geweest, alvorens hij morgen in Barcelona zijn échte vuurdoop zal krijgen. Afgelopen donderdag reden Michael Schumacher en Nico Rosberg er in totaal honderd kilometer mee tijdens een shakedown/promotiedag te Silverstone, terwijl de bolide gisteren het circuit van Barcelona al mocht verkennen.

 

Aangezien tussentijds testen verboden is, klinkt dat misschien vreemd, maar Mercedes verliet de eerste wintertest in Jerez één dag eerder en had als gevolg daarvan permissie gekregen om gisteren tweehonderd kilometer af te leggen op het Circuit de Catalunya. Schumacher nam daarbij de ochtend voor zijn rekening en Rosberg nam in de middag de honneurs waar.