*

Helmut Marko onder de indruk van ‘dominante, positieve’ Max Verstappen

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Helmut Marko onder de indruk van ‘dominante, positieve’ Max Verstappen
Sutton Images

Red Bull-topman en talent scout Helmut Marko is zeer onder de indruk van Max Verstappens zege in Maleisië. “Hij won op eigen kracht en het is een bevestiging van zijn talent.”

Wat Verstappen verder heeft bewezen, stelt Marko, is dat hij goed is omgegaan met alle teleurstellingen die hij eerder dit Formule 1-seizoen te verwerken heeft gekregen. “We hebben daar veel met Max over gesproken en de laatste races hebben we een verandering gezien in zijn instelling.”

“Van zijn lichaamstaal tot hoe sterk hij in alle trainingen en andere sessies is: je ziet aan alles dat hij er positiever in staat”, prijst Marko de Nederlander die volgens hem een moeilijke tijd heeft doorgemaakt. “Het was een harde vorm character building.”

“Hopelijk is het nu ook gedaan met zijn pechreeks”, vervolgt Marko, die het met Verstappen eens is dat de zege in Maleisië mooier was dan die van anderhalf jaar geleden in Spanje. “Hij haalde Hamilton geweldig in en won de race daarna op eigen kracht.”

“Natuurlijk was de overwinning in Spanje mooi, maar toen speelde het mee dat de Mercedessen elkaar van de baan reden. Oké, in Maleisië had Ferrari pech en deed het eigenlijk niet mee om de zege, maar volgens onze data waren wij even snel of zelfs sneller.”

“Dat Max weg kon lopen bij de Mercedessen, was wel het mooist. Hij was een halve tel per ronde sneller. Hij domineerde de race zodoende, daarom voelt deze zege ook zo mooi”, geniet Marko na van de tweede Grand Prix-zege van zijn oogappel.

Marko ziet de laatste races een positievere Verstappen.